SPA HOTELL SOPOT

SPA i Polen är inte bara en garanti för den högsta kvaliteten, men ocksa för konkurrenskraftiga priser.

Gruppresa till Gdansk

Billiga resa till Gdansk och Pommern...2500 kr - 5 dagar

Billiga Hotel Polen Riviera

Familjeatmosfär och professionell service-Wladyslawowo-Halvon Hel!

Konferens&Gruppresor Polen

Billiga Konferens&Gruppresor till Gdansk/Pommern Polen

Semester i Polen Kusten

Komfort och billiga Semester i Polen Kusten

Hem » Menu » Gdansk Polen » Sevärdheter i Gdansk Polen

Gdansk Polen

Här i den friska luften förenas havslukten och friheten, jorden har gett stora klumpar med bärnsten och de gamla gatornas magi har inspirerat en mängd artister. Här föddes ”Solidaritet” (”Solidarność”) och här startade vägen mot ett förenat Europa.

Gdansk_Old_Town1000-ariga Gdansk har en stark plats i kontinentens historia. Till 1600-talet tillhörde staden Hansaförbundet, handelsförbundet som involverade 160 europeiska hamnstäder. Som en tidigare kungastad var Gdansk under lang tid Polens rikaste och där man helst bodde. Minnen fran Gdańsks guldtid kan man fortfarande se under promenader i den historiska gamla staden. Den mest representativa platsen i Gdańsk är Droga Krolewska, Kungsgatan, som öppnar upp mot den fantastiska renässansporten, Złota Brama. Vi den breder en fantastisk utsikt över omgivningarna ut sig, med en rad rikt utsmyckade kvarter, ulica Długa (Langa Gatan) och Długi TargGdansk_Old_Town (Langa Torget), en av de vackraste platser i Europa. Detta är en älskad plats för grafiker, malare och fotografer. Fontänen Neptun är en mäktig symbol för att stqaden förenas med havet. I andra änden av gatan finns Zielona Brama (Gröna Porten) med bland annat Lech Wałęsas Nobelprisrum. Nedanför porten anas utsikten över floden Motława och den mysiga stadsdelen Długie Pobrzeże. Detta är en av de vackraste promenadstraken, över vilken Żuraw reser sig, symbolen för Gdańsk som hamnstad. Nästa port leder till den pittoreska, magiska Mariackagatan, kantad pa bada sidor med bärnstensaffärer. Vyn här är mot den enorma Mariackakyrkan, en av de största tegelbyggnaderna i Europa. Runt dessa imponerande monument pulserar hela aret ett dynamiskt, europeiskt metropolliv, med massor av kaféer och restauranger, vilka erbjuder smaker fran hela världen, men ocksa ett traditionellt polskt utbud, bland annat den berömda likören Goldwasser.

Gdansk Polen – världens bärnstenshuvudstad – ligger i skärningspunkten av den historiska och samtida bärnstensrutten. Gdansk_NeptunGdańsks bärnstensrikedom skapade verkligen en skola ”Baltikums guld” och en kvalitet som paminner den man här hittar finns inte i hela världen. För bärnstensälskare rekommenderas Bärnstensmuseet (Muzeum Bursztynu), vars like man inte kan hitta i Polen. Tack vare allt värde de för med sig, listas Gdańsk tillsammans med Buenos Aires, Washington och Vienna bland The Times Top Ten mest attraktiva städer att besöka enligt Dorling Kindersley, brittisk förläggare inom ledarskap.

Samtidigt är Gdańsk ett pulserande kosmopolitiskt centrum för kulturevenemang. Stadens förberedelser för att fa titeln Europeisk Kulturell Huvudstad 2016 är utan tvekan berikande. Gdańsks viktigaste fest är ”Frihetens rymd”, den serie av konserter som arrangeras i hamnoradet och inom ramen för vilken stjärnor som Jean Michel Jarre, David Gilmour och Rod Stewart gett sina konserter. Ytterligare en utmärkelse staden tilldelats är att fa arrangera EM i fotboll, EURO2016. Det här är bästa tillfället att besöka utställningen ”Solidaritet”.

GDANSK POLEN WEEKEND HOTELLPAKET

Gdansk Radisson Blu Hotell

Det lyxiga och moderna Radisson Blu Hotel ligger i hjärtat av Gdansk, 500 meter från Golden Gate.Hotellet erbjuder elegant inredda rum med kostnadsfri tillgång till Wi-Fi.

Dubbelrum fra 850 SEK...

more

BILLIGA VILLA GOTYK HOTEL I GDANSK

Hotell Gotyks läge är perfekt för de flesta turister. Det ligger nämligen på Mariacka gatan, mitt i Gamla Staden. Priserna fran 50 EUR

more

SPAPaket för två och andra Spa-tjänster GDANSK SPA

Gdansk Resa samarbetar med en av de bästa Day SPA anläggningarna i norra Polen. Med Gdansk Resa får ni en exklusiv 3% rabatt på alla tjänster på SPA GDANSK. Hela den magiska världen av dofter, smaker och ljussken finns i de stämningsfulla GDANSK Open SPA lokalerna.

more

Hotell ****Gdansk- lyx hotell i Gamla Stan

Hotel GdaNsk är centralt beläget vid Motlawa-floden med utsikt över lustjaktshamnen och över Gamla stan. Hotellet ligger i ett vackert restaurerat spannmålsmagasin från 1700-talet.

Dubbelrum fra 800 SEK...

more

Romantisk WeekendPaket Gdansk Polen

Romantisk WeekendPaket - Romantisk Gdansk Sopot

En romantisk weekendpaket är något som många par ser fram emot. Att ge sig av tillsammans med sin älskade över en weekend och glömma alla små problem. En romantisk weekend kan ge ny glöd åt ett förhållande och stärka banden mellan er.

more

Gdansk Ölpaket - Hotell ****

ÖLPAKET – lär känna Gdańsks smak redan

Kombinera vistelse i Hotel Gdańsk med ett besök hos vinnaren av Mikrobryggeri 2008...

more

Romantisk Gdansk fran 500 PLN - Hotell****

Gdańsk, som är full av charmiga gator och romantiska gränder, uppmuntrar dig att besöka den oavsett arstiden. Om du vill överraska nagon du älskar, bjuda dem pa en romantisk helg i den speciella staden med unik atmosfär. Stanna pa Hotel Gdańsk och känn stämningen av det 1700-talets spannmalsmagasinet. Paketet “Kärleksaffär med Gdańsk” innehaller

more

Billiga boenden i Gdansk - Hotell**

Hotel Dom Muzyka Gdansk Prisvärt mellanklasshotell med lugnt och trevligt läge pa gangavstand till Gamla stan. Hotellet nära centrum, utmärkt utgangsläge för att besöka och handla.

Billiga boenden i Gdansk:
Single
rum fran : 556 SEK (230 PLN)
Double rum fran 773 SEK (320 PLN)

more

Lyx Mercure Hevelius Gdansk Hotell****

I juni 2009 slutfördes en totalrenovering av Mercure Hevelius Hotel. De nya rummen är utformade för att uppfylla alla gästers önskemal i fraga om komfort, stil och välbefinnande. Gdansk Bättre mellanklasshotell med fantastisk utsikt och läge strax utanför gamla stan.

Double Room fran 630 SEK
De generöst utformade rummen erbjuder förstklassiga ...

 

more

Top Offers