SPA HOTELL SOPOT

SPA i Polen är inte bara en garanti för den högsta kvaliteten, men ocksa för konkurrenskraftiga priser.

Gruppresa till Gdansk

Billiga resa till Gdansk och Pommern...2500 kr - 5 dagar

Billiga Hotel Polen Riviera

Familjeatmosfär och professionell service-Wladyslawowo-Halvon Hel!

Konferens&Gruppresor Polen

Billiga Konferens&Gruppresor till Gdansk/Pommern Polen

Semester i Polen Kusten

Komfort och billiga Semester i Polen Kusten

Hem » Menu » Polen Resor

POLEN RESEGUIDE FERIE FAMILJE SEMESTER TILL POLEN

Det polska landskapet är varierat. I norr avgränsas landet naturligt med praktfulla breda sandstränder, stranddyner och sjöar. Södra Polen utgörs av ett bälte med högplataer och berg vars geologiska egenskaper och utseende är starkt imponerande.

Polen hör till de länder där arstiderna har en utpräglad karaktär som överensstämmer med sin definition. Om man besöker Polen kan man med säkerhet förvänta sig snö pa vintern, blomstrande grönska pa varen, hög värme pa sommaren och ett milt väder under hösten.

I Polen finns det manga storstäder som är värda ett besök. De flesta av dem har en rik medeltida historia.

Warszawa - Polens huvudstad och största stad, och en av EU:s nya framgangsrika affärscentrum. Den gamla staden förstördes totalt under andra världskriget men har delvis restaurerats i en stil bland annat inspirerad av klassiska malningar av Canalletto.

Kraków - Polens kulturella huvudstad, som ocksa var huvudstad under medeltiden. Polackerna själva sag den under lang tid som landets vackraste stad, och i modern tid har Kraków utvecklats till ett av Europas största turistcenter. En rik historia fylld av kyrkor och otaliga forntida monument, Europas största medeltidsmarknad, flera pubar och caféer med alderdomliga anor, allt lockar till sig miljontals besökare fran hela världen varje ar.

Łódź - en gang känt för sina manga textilfabriker, har Europas längsta gagata, Piotrkowska, som är full av pittoresk 1800-talsarkitektur.

Wrocław - den gamla schlesiska staden erbjuder en perfekt blandning av gotisk och barockarkitektur; även denna stad förstördes under andra världskriget men ateruppbygdes.

Poznań - en av Polens första huvudstäder, under 900- och 1000-talet. Välbevarade monument fran perioden, en medeltida stadsdel och manga monument fran senare epoker. Idag omtalad som Polens "affärs- och bankcentrum", med ett populärt handels- och bytescentrum.

Gdansk- en av de gamla, vackra europeiska städerna, vid Östersjöns kust. Totalförstördes under andra världskriget men har blivit perfekt ateruppbyggt. Staden är en bra utgangspunkt för de manga utflyktsorterna längs nordkusten.

Mer om Gdansk Polen Mer om Gdynia Polen Mer om Sopot Polen

Top Offers