SPA HOTELL SOPOT

SPA i Polen är inte bara en garanti för den högsta kvaliteten, men ocksa för konkurrenskraftiga priser.

Gruppresa till Gdansk

Billiga resa till Gdansk och Pommern...2500 kr - 5 dagar

Billiga Hotel Polen Riviera

Familjeatmosfär och professionell service-Wladyslawowo-Halvon Hel!

Konferens&Gruppresor Polen

Billiga Konferens&Gruppresor till Gdansk/Pommern Polen

Semester i Polen Kusten

Komfort och billiga Semester i Polen Kusten

Hem » Menu » Gdynia Polen » Sevärdheter i Gdynia Polen

Gdynia ReseGuide, Sevärdheter i Gdynia Polen, Om Gdynia Polen, Gdynia Turistatraktiv

Gdynia_Polen_ResorGdynia - Polens seglingshuvudstad

Gdynia är den yngsta staden i Trestaden, snabbt uppbyggd under 20-talet, den tid da Polen fortfarande drömde om att behärska havet. Under en extrem tid byggdes en vacker stad med en enorm hamn, en av de viktigaste i Östersjön. Stadens anknytning till havet syns överallt. Gdynias arkitektur har en karaktäristisk stil, inspirerad av krigsfartyg. I denna stil byggdes huvudkontoren för saväl seglingsföretag och handelsföretag som banker. Ett färskt exempel pa deanna byggnadsstil är silhuetten av handleshuset „Batory”, som fatt sitt namn efter den mest kända, polska atlantangaren som gick mellan Gdynia och amerikanska hamnar. Än idag lägger ett antal enorma kryssningsfartyg regelbundet till i Gdynia. Varje ar besöks staden av omkring 100.000 turister som är pa kryssning.

Gdynia_Navy_BlyskawicaTuristernas favoritplats för en promenad i Gdynia är Skwer Kościuszki (Kościuszki-platsen) och vägen som leder till den södra piren. Pa ena sidan av vägen ligger historiska polska fartyg, den stora seglaren Dar Pomorza och krigsfartyget Błyskawica (Blixten). Pa andra sidan gatan kan man se segelhamnen och Akwarium-byggnaden. Barerna och restaurangerna i närheten erbjuder allt man kan önska sig av fisk och skaldjur. Passagerarfärjorna till halvön Hel lägger ocksa till här.

 

Gdynia_ConcertsSom sig bör i en hamnstad sa hörs här musik. I Gdynia har ocksa utvecklats en enormt populär tradition av musikaliska tilldragelser. Ofta kan man här besöka intressanta konserter, som exempelvis nyligen den Eric Clapton gav, med fantastisk scenkonst pa Skwer Kościuszki. Det mest kända musikevenemanget är ända Open’er Festival, en festival som äger rum i skogen i närheten av flygplatsen under flera dagar. I stora tält växer scener fram, fran vilka konserterna ges. Tack vare att alla de lokala stjärnorna är pa plats, sa lockas ocksa utländska musikstjärnor att delta.

Turister som istället söker lugn och ro, har intresse att bege sig till Orłowo, med sma pittoreska fiskelägen, höga klippor, en vacker pir och en park vid havet. Under sommaren flyttar Gdynaiteatern sin scen hit, och Bikes_Gdyniaman kan se alla möjliga teaterstycken. Havet i bakgrunden och vattnet som brusar ger en alldeles speciell inramning.

Gdynia har massor att erbjuda för den aktive. För segling och andra trevliga vattensporter är förutsättnignarna ideala och den vackra skogen i stadskanten är som gjord för mountainbake och promenader.

Top Offers