SPA HOTELL SOPOT

SPA i Polen är inte bara en garanti för den högsta kvaliteten, men ocksa för konkurrenskraftiga priser.

Gruppresa till Gdansk

Billiga resa till Gdansk och Pommern...2500 kr - 5 dagar

Billiga Hotel Polen Riviera

Familjeatmosfär och professionell service-Wladyslawowo-Halvon Hel!

Konferens&Gruppresor Polen

Billiga Konferens&Gruppresor till Gdansk/Pommern Polen

Semester i Polen Kusten

Komfort och billiga Semester i Polen Kusten

Hem » Menu » Pommern Polen » Sevärdheter i Pommern Polen

Pommern Polen, Sevardheter Pommern Polen, Om Pommern Polen

Pommern (Polen) är en region rikt begavad med turistattraktioner. Den som bara vill ha avkoppling kan hitta manga platser som passar bra bade för naturkontakt langt borta fran stadens larm, eller ocksa för mer aktiv turism. Här finns ocksa en hel del spar av svenskarnas besök i flydda tider. Lat oss titta vad de olika delarna av Pommern-regionen har att erbjuda den besökande turisten.

Kasjubiska Schweiz

PolenLakesDenna trakt karatäriseras av ett maleriskt landskap format av inlandsisen. Varierande terräng, gott om sjöar och aar, samt de manga skogarna gör Kasjubien till en av de vackraste trakterna i Polen. Landets äldsta etnografiska park Wdzydze är värd ett besök. Här visas gammal bebyggelse fran Kasjubien och Kociewie-omradet ända sedan 1700-talet och fram till tidigt 1900-tal. I Kasjubiens skogar finns ocksa stenringar och stensättningar fran stenaldern. Det största och kändaste arkeologiska reservatet finns i Odry nära staden Czersk. I staden Bytów finns ett slott byggt i tegel av korsriddarna fran 1300- till 1500-talet. Det var det sista befästningsverket som orden reste i denna del av Europa.

Halvön Hel och kasjubiska kustlandet

Pommern_Sail_PolenHalvön Hel är ett av de mest iögonfallande landmärkena pa den polska kartan. Den 34 kilometer langa och pa sina hall mindre än 200 meter breda landremsan har skapats av de havsströmmar som finns i omradet. Det speciella mikroklimatet med manga Pommern_Surfing_Polensoldagar och ganska kraftiga vindar gör omradet gynnsamt för segling. De grunda vattnen i Puck-bukten (i regel inte mer än 1,5 meter) har blivit ett Mekka för vindsurfare och kite-surfare. Cyklister har glädje av den nyligen utbyggda cykelleden längs hela halvön. För de yngre är ett besök i sälariet i Hel en stor upplevelse. Den idylliska staden Puck (uttalas putsk) är ocksa värd ett besök. Här vistades den landsförvisade svenske kungen Karl Knutsson Bonde aren 1460-64.

Man kan ocksa besöka slotten i Rzucewo, Krokowa, kalvariet i Wejherowo, sanktuariet i Swarzewo och fyrtornet i Rozewie. Legenden berättar att den första fyrvaktaren pa platsen var dottern till en svensk sjökapten som räddats fran skeppsbrott av en lokal fiskare.

Słowińskie-kusten

Pa denna kuststräcka mellan Łeba och Rowy finns Europas största omrade med vandrande sanddyner. SLowinskiParkUnescoDe stora kullarna av sand nar upp till 40 meters höjd och har upptagits pa UNESCOS lista över världens biosfärreservat. Deras läge, storlek och form ändrar sig ständigt beroende pa vindstyrkan och mängden sand som havet spolar iland. En annan stor attraktion är de stora flockar av tranor som samlas pa platsen.
Här kan man göra utflykter bade till fots och pa cykel, bada i havet eller nagon av traktens sjöar, rida till häst eller segla. Smołdzino där det finns ett museum över omradet är väl värt ett besök, och man kan ocksa bese den etnografiska parken i byn Kluki. Fran tva fyrtorn i Czołpino och Stilo kan man beundra det vackra landskapet.

Żuławy och Wisłanäset

Pommern_HouseBoatOmradet Żuławy omfattar Wisładeltats vidsträckta lagland. Det är en laglänt terräng skyddad av översvämningsvallar. Turister fran hela världen besöker här borgen i Malbork, som är Europas största byggnad av denna typ, och finns med pa UNESCOs lista över världskulturarvet. Under 1600-talet erövrades borgen ett par ganger av svenskarna som anlade ytterligare fortifikationsverk pa platsen.
Wisłanäset är en landtunga av sand skapad av havsströmmarna. En av omradets attraktioner är skarv-reservatet i orten Kąty Rybackie.

Pommern_Bikes_FamilienOmradet kring Wisłas utlopp präglas av ett ganska vilt landskap. En mängd fagelarter kan observeras i nagot av naturreservaten Mewia Łacha (Masarnas strandbank) och Ptasi Raj (Faglarnas paradis) pa Sobieszewo-ön nära Gdańsk.

Om de tragiska händelserna under Andra Världskriget erinrar det statliga museet över koncentrationslägret Stutthof pa omradet för det gamla tyska lägret. Ett antal byggnader har bevarats, bland annat en gaskammare, ett krematorium och flera baracker.

Malbork_Castle_PommernKociewie-omradet

Cistercienserkatedralen i Pelplin är en av de mest imponerande tegelbyggnaderna i Europa. I museet över stadens biskopsdöme visas en mängs exempel pa sakral konst och här finns ett sällsynt exemplar av Gutenbergs bibel. En annan stor attraktion i omradet är slottet i staden Gniew.

Top Offers